مبارک و تهنیت باد ســـــالروز ورود حضرت معصومه ســـــلام الله علیها
به شــــــــهر مـــــقدس قــــــــــم
به مناسبت سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به شهر مقدس قم :
حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در روز اول ذيقعده سال 173 قمرى در مدينه منوره ديده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسى کاظم عليه السلام و مادر گرامىاش حضرت نجمه خاتون مىباشد، که بعد از تولد حضرت رضا عليه السلام به «طاهره» ملقب گرديد.
بنابراين حضرت معصومه عليها السلام با امام رضا عليه السلام خواهر و برادر ابوينى هستند. در سال 201 قمرى در پى انتقال اجبارى امام رضا عليه السلام به خراسان، حضرت معصومه عليها السلام بعد از يک سال تحمل دورى برادر بزرگوارش از مدينه منوره عازم خراسان گرديد. از آن جايى که حضرت فاطمه معصومه عليها السلام پيام آور فرهنگ و معارف اهل بيت عليهم السلام و مدافع مظلوميت امامان شيعه و تداوم بخش راه پدر بزرگوارش در مبارزه با طاغوتهاى زمان بود، عوامل حکومتى بنى عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل آن حضرت حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رساندند. حتى طبق نوشته استاد محقق شيخ جعفر مرتضى عاملى در کتاب حياة الامام الرضا عليه السلام، آن حضرت را نيز مسموم نمودند . حضرت فاطمه معصومه عليها السلام بر اثر مسموميت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بيمار گرديد و فرمود: مرا به شهر قم ببريد; زيرا از پدرم شنيدم که مىفرمود: شهر قم مرکز شيعيان ماست (3) . براى همين حضرت معصومه عليها السلام در 23 ربيع الاول سال 201 قمرى به شهر قم وارد شده و مورد استقبال عده زيادى از مردم مشتاق و شيفته اهل بيت عليهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار بعد از 17 روز اقامت در منزل موسى بن خزرج که به «بيت النور» شهرت يافت، در دهم ربيع الثانى سال 201 هجرى ديده از جهان فرو بسته و در «باغ بابلان» محل فعلى مزار آن حضرت دفن گرديد.
جهت آشنایی بیشتر با شهر مقدس قم به برخى از روايات اشاره مىکنيم:
1- سلام بر اهل قم
امام صادق عليه السلام روزى با اشاره به عيسى بن عبدالله قمى فرمود: «سلام بر مردم قم! خداوند شهرهاى آنان را با باران سيراب کند و برکتها را بر آنان نازل کند و بدىهاى آنان را به خوبى مبدل گرداند. آنها اهل رکوع و سجود و قيام و قعودند. آنان فقيه و دانشمند و اهل درک حقايق و روايت و عبادت نيکو هستند» .
2- راهى به سوى بهشت
صفوان بن يحيى کوفى معروف به بياع سابرى از نزديکترين و مطمئنترين ياران امام رضا عليه السلام مىگويد: روزى در حضور امام رضا عليه السلام نشسته بودم که از شهر قم و اهالى آن سخن به ميان آمد و اينکه آنان در زمان ظهور حضرت ولى عصر عليه السلام به سوى آن بزرگوار ميل خواهند کرد. در اين لحظه امام هشتم عليه السلام به اهل قم درود فرستاده و فرمود: «رضى الله عنهم، ثم قال: ان للجنة ثمانية ابواب و واحد منها لاهل قم; و هم خيار شيعتنا من بين سائر البلاد، خمر الله تعالى ولايتنا فى طينتهم; خداوند از آنان خشنود باشد، سپس فرمود: همانا بهشت داراى هشت در است که يکى از آن درها مخصوص مردم قم است. آنان شيعيان برگزيده ما در ميان ساير شهرها هستند. خداوند ولايت و محبت ما [اهل بيت] را با طينت آنان عجين کرده است.»
3- پايگاه ياران مهدى عليه السلام
عفان بصرى مىگويد: روزى امام صادق عليه السلام به من فرمود: «اتدرى لم سمى قم؟ قلت: الله و رسوله و انت اعلم. قال: انما سمى قم لان اهله يجتمعون مع قائم آل محمد - صلوات الله عليه - و يقومون معه و يستقيمون عليه و ينصرونه; آيا مىدانى چرا شهر قم را «قم» ناميدهاند؟ عرض کردم: خدا و پيغمبرش و شما آگاهتريد. امام عليه السلام فرمود: قم ناميده شده استبراى اينکه اهل آن با قائم آل محمد صلى الله عليه و آله همراه مىشوند و با او قيام نموده و بر او استقامت مىورزند و او را يارى مىرسانند.»
در اين روايت نقش مردم قم و ساکنين اين شهر مقدس در حکومت جهانى حضرت مهدى عليه السلام مشخص شده است. با توجه به اين حديث، اهالى قم به ويژه دانايان و آگاهان آن، وظيفه اى مهمتر و مسؤوليت سنگينترى نسبت به ساير شهرهاى ايران به دوش مىکشند و اين حقيقت، تلاش آنان را در زمينه سازى براى حکومت جهانى حضرت مهدى عليه السلام بيشتر از ساير سرزمينها میطلبد.
بخشى از آثار و برکات حضرت معصومه عليها السلام در قم
ورود حضرت فاطمه معصومه عليها السلام به شهر قم و دفن پيکر مطهر آن بانوى کبريا در اين شهر، آثار و برکات فراوانى را به همراه داشته است. از لحظه ورود نبيره رسول الله صلى الله عليه و آله به قم، پيوسته اين شهر از جهات فرهنگى، سياسى، اجتماعى، عمرانى و اقتصادى رو به رشد و پيشرفت نهاده است. تاثير اين واقعه تاريخى را مىتوان با مطالعه زواياى تاريخى اين شهر به دست آورد. برکات اين بانوى مجلله در شهر قم آنگاه به اوج خود مىرسد که بدانيم تاثير وجود آن حضرت در تحولات تاريخى، فرهنگى، مذهبى، اجتماعى نه تنها در محدوده يک شهر بلکه گاهى در کل کشور ايران بوده و يا حداقل وقايع و حوادث کشور ايران به نوعى مرتبط با شهر قم مىباشد.
برکات حضرت معصومه در شهر قم و تاثير اين شهر بر کل ايران آنچنان مهم بوده و هست که سالها دل و ديده ميليونها زائر و مجاور و جهانگرد را به خود مشغول داشته است. اين تاثير نه تنها براى زائران مشتاقى که از راههاى دور به عشق زيارت مرقد مطهر اين دخت عصمت و يادگار امام موسى عليه السلام با ارادت خالصانه به اين مکان مقدس مىیشتابند ملموس است بلکه حتى براى کسانى که با انگيزه هاى غير مذهبى وارد اين مکان شده اند و يا از اين ديار عبور کرده اند، پرجاذبه و شگفت انگيز بوده است. در عظمت و شکوه ظاهرى اين بارگاه مقدس، حقيقت و معنويت خاصى نهفته است که ناخود آگاه هر بيننده اى را به سوى آن متوجه ساخته و دل و ديده اش را صيد میکند.
و افتخـــــــــــــــــــــار مـــــــــــــــــا این اســــــــــت که در جــــــــــــــــــــــوار
بـــــــــارگاه ملکـــــــــــــــــــوتـــــــــــــــی ایشــــــــــــــان
هســـــــــــتیم
- ولادت با سعادت حضرت علی علیه السلام
- سالروز ولادتِ حضرت جواد الائمه علیه السلام و علی اصغر علیه السلام
- آغاز سال 1397
- گرامیداشت قیام 19 دی
- یک قدم تا خدا
- غربت شهر
- سالروز وفات حضرت معصومه سلام الله علیها
- سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری علیه السلام
- سالروز ميلاد باسعادت حضرت عبدالعظيم حسنی عليه السلام
- ایستگاه آخر
- در راه خدا رفت
- سالروز شهادت آیت الله مفتح
- طنین زیبای حقیقت
- روز تجلیل از شهید محمد جواد تندگویان
- راهی به آسمان
- خلوت حضور
- روشنی آفتاب
- سالروز عملیات امیرالمؤمنین در منطقه سرپل ذهاب
- سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم
- شهادت آیت الله دستغیب
- کمال کورسل
- بی آشیان
- شیخ شریف
- تنها 30 ماه دیگر
- شیدای حرم
- کیست عیدش را فدای حضرت زهرا کند؟
- شهادت آيت الله محلاتي
- فتح خون + دانلود
- مردی در راه حق
- شوکران شیرین
- سنگ صبور همه
- از فردو تا فردوس
- آن روز باران می بارید
- بوی دست های بابا
- جنگ آغاز شد!
- اگر محمود میگفت بمیر، میمردم
- از آن دمی که زدی آتشم به برق نگاه/هنوز دیده به دامانم آب میریزد
- شعر آیتالله صافی در وصف کریمه اهل بیت(س)
- امام صادق(ع) و چشمانداز نهادهای علمی ما
- امام و اِکسیر رهایی قدس
- گوش چاه خالی از زمزمههایت/ نخلها هم همه مغروض نگاهت
- ۱۲ توصیه برای استفاده بهتر از لیالی قدر
- سنت افطاری ساده
- پرکاربردترین آیات قرآن در کلام رهبر انقلاب
- احکام الهی در ماه ضیافتالله
- بزرگترین وظیفهی منتظران حضرت ولیعصر ارواحنا لهالفداه
- منتظرانت در صف عشاق معصومانه و عاجزانه آمدنت را دعا میکنند
- ۱۵۱ خاطره متفاوت از زندگي شهيد آويني
- من به یاد تو
- 14 خرداد؛ بهانه ای برای تقویت وحدت ملی
- ساواک اعتراف میکند آیتالله خمینی بسیار آدم شجاعی است و این شجاعت را از پدرش که به دست خوانین محلات به شهادت رسیده، به ارث برده است.
- دنیای بدون «خمینی»
- اعمال شب و روز عید مبعث
- ذکر دائم امام موسی کاظم(ع) چه بود؟
- خاطرات خارقالعادهی یک شهید در کتاب «شهید ابن الشهید»
- در فضیلت شهر خون و قیام، علم و اجتهاد
- خاک های نرم کوشک
- شاهرخ حر انقلاب اسلامی
- معرفی کتاب «خدا بود و دیگر هیچ»
پست الکترونيکي :
*مطلب :
۲) از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد .
۳) لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید .
۴) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید .